tisdag 18 januari 2011

Vin eller inte vin

Ytterligare ett förslag är att dryck till maten ej specificeras i menyinskicket och ej inkluderas i betygssättningen. Dels med tanke på att det är tio personer involverade och att bara drycken då kan dra iväg en hel del, dels med tanke på att det är flera som inte dricker vin till mat. Det betyder dock inte att vin måste uteslutas, bara att det inte finns något tvång eller rapporteringsskyldigheter. Was sagen Sie?

söndag 16 januari 2011

En liten uppdatering

Vad gäller pris är den preliminära idén följande:
-samtliga deltagare lägger 100 kronor i en låda (observera att det är 100 kronor per person som gäller)
-alla som deltagit i Cookoffen närvarar på en middag på en restaurang
-det lag som erhåller högst betyg får de kronor som lagts i lådan till att finansiera kvällen
-övriga betalar själva

Nytt förslag vad gäller betyg är att de ges individuellt snarare än ett gemensamt för laget för att uppnå så hög reliabilitet som möjligt i resultaten.

Det har också kommit till kännedom att lördagen 19/3 är ett dåligt datum för en middag. Vidare detaljer om var denna ska flyttas får diskuteras. Det har även framkommit ett visst knorrande angående uppbokning av samtliga lördagar under en fem-, alternativt sexveckorsperiod. Även detta får diskuteras vid tillfälle.

En fråga är om drycker ska bifogas i menyn eller om det endast är maten som är det väsentliga vid inskickningen?

Anmälda är Marte, Anton, John, Amanda, Henrik, Kristina samt Viktor och Lina. Boppe och Lisa, är ni med?


Och för att lägga ytterligare press på person med kontakter inom tryckeribranschen så har det kommit till min kännedom att en liten bok kan komma att tryckas när denna kamp (hoho) är över. Så att det blir officiellt och inte glöms bort, menar jag.

lördag 15 januari 2011

The Cookoff is On!

Välkommen till Cookoffen Marte, Anton, Henrik, Kristina, John, Amanda, Lisa, Boppe, Viktor och Lina!

Söndag den 13 mars 2011 drar Cookoffen igång i bästa halv åtta hos mig-manér. Ni ska då inkomma med en trerättersmeny och under de (preliminärt) följande fem lördagarna laga och äta mat. Menyn ska publiceras på bloggen tillsammans med lagnamnet. Användarnamn och lösenord bifogas i separat mail. Maten lagas i matlagen och betygsätts sedan enligt en 10-gradig skala av övriga deltagare. Detta helhetsbetyg bör innefatta smak, konsistens, utseende, värdskap, framställning och allmän trevnad. Betyg ges anonymt i förslutna kuvert där lagets namn antecknas på framsidan. Klädkoden är väl- dock ej nödvändigtvis uppklädd. Måltiden intas klockan 18:30 hos oss.

Riktlinjer

  • Färsk koriander (malen är okej), hasselnötter som ej varit i ugn, råa äpplen och päron, kiwi, griskött, skaldjur (undantaget hummer), svamp, inälvs- och blodmat, persika samt aprikoser bör i möjligaste mån undvikas i menyerna.
  • Person med kontakt inom tryckeribranschen bör ansvara för menytryck, senast lördag 19 mars.
  • Den som ger sig in i leken får leken tåla.
  • Deadline för meny är ej förhandlingsbar.
  • Datum som gäller för middagarna är 19/3, 26/3, 2/4, 9/4 samt 16/4. Har ni något att invända mot dessa datum bör ni snarast inkomma med synpunkter på detta. 
  • Efter ingången tävling bör särskilda skäl framläggas om ni ej kan närvara. Målsmans underskrift krävs.

Notera att detta är en lustfylld tillställning. Väl mött vänner!