lördag 15 januari 2011

The Cookoff is On!

Välkommen till Cookoffen Marte, Anton, Henrik, Kristina, John, Amanda, Lisa, Boppe, Viktor och Lina!

Söndag den 13 mars 2011 drar Cookoffen igång i bästa halv åtta hos mig-manér. Ni ska då inkomma med en trerättersmeny och under de (preliminärt) följande fem lördagarna laga och äta mat. Menyn ska publiceras på bloggen tillsammans med lagnamnet. Användarnamn och lösenord bifogas i separat mail. Maten lagas i matlagen och betygsätts sedan enligt en 10-gradig skala av övriga deltagare. Detta helhetsbetyg bör innefatta smak, konsistens, utseende, värdskap, framställning och allmän trevnad. Betyg ges anonymt i förslutna kuvert där lagets namn antecknas på framsidan. Klädkoden är väl- dock ej nödvändigtvis uppklädd. Måltiden intas klockan 18:30 hos oss.

Riktlinjer

  • Färsk koriander (malen är okej), hasselnötter som ej varit i ugn, råa äpplen och päron, kiwi, griskött, skaldjur (undantaget hummer), svamp, inälvs- och blodmat, persika samt aprikoser bör i möjligaste mån undvikas i menyerna.
  • Person med kontakt inom tryckeribranschen bör ansvara för menytryck, senast lördag 19 mars.
  • Den som ger sig in i leken får leken tåla.
  • Deadline för meny är ej förhandlingsbar.
  • Datum som gäller för middagarna är 19/3, 26/3, 2/4, 9/4 samt 16/4. Har ni något att invända mot dessa datum bör ni snarast inkomma med synpunkter på detta. 
  • Efter ingången tävling bör särskilda skäl framläggas om ni ej kan närvara. Målsmans underskrift krävs.

Notera att detta är en lustfylld tillställning. Väl mött vänner!

3 kommentarer:

  1. Anton och Marte anmäler sig. Både med dunder och med brak!

    Ser att "utseende" är ett bedömningskriterium... blir inte det ganska oschysst mot Bosa (som vi alla vet är ful nå så jävulst)? Tycker fokus borde ligga på matlagning och inget annat :).

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om vi ens behöver göra betyg, jag menar... vem kan slå Björkhagarna när det gäller mat?

    SvaraRadera